7.6.2022

Aktiivinen elämä Costa Blancalla

Liikunnasta iloa ja virtaa, maisemista nauttien.

Liikkumista mahtuu arkeen yllättävän helposti. Pelkästään terveyden kannalta riittävästi aikuisen tulisi liikkua viikossa ainakin 2 tuntia ja 30 minuuttia. Tässä blogissa haastan sinua voimaan hyvin, liikunnan keinoin. Ilmasto Costa Blancalla suorastaan kutsuu vetämään lenkkarit jalkaan. Hyvinvoinnin lisäksi, luonnon kauneus sekä valon määrä lisäävät hyvinvointia kunnon kohenemisen ohella. Täällä voit miellyttävässä ilmastossa liikkua ulkona ympäri vuoden.

Hiukan taustaksi kerron pienen palan itsestäni liikkujana.

Olen 51-vuotias aktiiviliikkuja, jolle liikunta ei ole pakko, vaan tapa elää. Liikunta kuuluu arkeeni kuten hampaiden pesu tai muut arjen toimet. En kuitenkaan aio tyrkyttää omaa tapaani liikkua muille, ainoastaan blogissani esittelen mahdollisuuksia liikkua Espanjan Costa Blancalla. Sillä turhaan tätä aluetta ei kutsuta Välimeren helmeksi, varsinkin liikkumisesta nauttivan näkökulmasta. Vietän vuodesta lähes puolet Torreviejassa, jossa meillä on ollut asunto yli 10 vuotta. Itselleni tärkein liikunnan muoto on lenkkeily, lähinnä juoksu. Lisäksi kaikki liikkuminen kiinnostaa ja innostaa. Olen myös kouluttautunut Liikunnan ohjaajaksi (AMK). Vuosien karttuessa myös erilaiset kuntoliikunnan muodot ovat tulleet tärkeiksi. Blogissa haastan myös itseäni testaamaan alueen erilaisia liikunta mahdollisuuksia, jotka eivät vielä ole itselleni ennestään tuttuja.

Torreviejan rantaviiva suorastaan kutsuu liikkumaan

Voit liikkua niin juosten, kävellen kuin pyöräillen. Torreviejan naapuri Orihuela Costan rannat jatkavat rantaviivaa niin, että lenkin pituus on vain omasta kunnosta kiinni. Kuvailen nyt ensin perinteisen lenkkini Torreviejan rantojen varrella. Suomesta kylmän kevään keskeltä saapuminen lämpöön ja aurinkoon on aina yhtä ihana tunne. Oma ihana hetkeni koostuu juoksulenkistä appelsiinipuiden viljelmien kautta kohti Torreviejan satamaa ja sieltä rantoja pitkin takaisin kotiin. Keväällä Espanjan ilmasto on täydellinen allergioista kärsivälle. Itselläni lehtipuiden siitepölyt aiheuttavat tukkoisuuden lisäksi väsymystä. Täällä auringon alla siitä ei ole tietoakaan. Jotain kummaa energian lisäys voimaa Costa Blancan ilmasto minulle antaa. Tasaisin välein, pysähdyn katsomaan merelle ja hengitän syvään, nautin joka hetkestä, joka askeleesta. Usein ajattelen olevani huvittava näky, sillä varmasti yritän hymyillä kilpaa auringon kanssa. Korviini en kaipaa edes musiikkia, sillä aaltojen pauhu rytmittää askelia juuri oikeaan tahtiin.

Torreviejan alueella voi valita alustan, jolla haluaa lenkkeillä. Asfaltista nauttiva voi lenkkeillä myös merestä nauttien lähellä rantaa. Itse valitsen haastavamman polku lenkkeilyn rantoja mukaillen. Espanjan rannalla lenkkeily vastaa mielestäni usein Suomen polkujuoksua. Jalkoihin on välillä muistettava katsoa, kuitenkin suuri hyöty maastosta on myös jalan eri lihaksille. Lenkkeily kuormittaa myös tasapainon hallintaa, johon osallistuu ihmisellä usea eri aisti. Siksi lenkkeily täällä vahvistaa monin eri tavoin kehoa. Hyvä tasapaino myös korostuu ikäihmisillä, se myös on edellytys itsenäiselle liikkumiskyvylle. Siksi senkin harjoittaminen huikeissa maisemissa ja ilmastossa päivittäin on hyvää tulla Costa Blancalle.

Seuraavassa blogissa lisää liikunnan iloa:)

Aurinkoisin terveisin Päivi

Unelmiesi loma-asunto Espanjan auringon alla.

Espanja LKV ja yhteistyökumppanimme palvelee luotettavasti suomen kielellä kaikissa asuntokaupan vaiheissa.