Asuntokauppa Espanjassa

Lämpimästi suosittelemme tutustumista Costa Blancan alueisiin, tutustumismatka on tärkeä ennen asunnon ostoa. Autamme mielellämme tutustumismatkan järjestelyissä, sekä paikan päällä käytännön asioissa. Löydettyänne teille sopivan asuinalueen, kannattaa myös siellä tutustua eri kaupungin osiin. On tärkeää pohtia mitä palveluja kaipaatte alueelta. Kauttamme on mahdollista saada lähes kaikkien rakennuttajan kohteita. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä, jos huomaatte rakenteilla olevan kohteen, joka kiinnostaa. Me autamme ja palvelemme teitä tarpeidenne mukaan.

Uuden asunnon osto myös Espanjassa on kannattavaa. Tällöin kykenette vaikuttamaan materiaalivalintoihin sekä miettimään omien tarpeiden kannalta sopivan asunnon. Uusissa asunnoissa myös esteetön kulkeminen on huomioitu. Uuden asunnon ostaja saa myös turvaa lainsäädännöstä. Lain mukaan uusissa asunnoissa on 10-vuoden takuu rakenteille ja  pintamateriaaleille on porrastettu takuu. Rakenteille oleva takuu ei ole rakennuttajasta kiinni, vaan viime kädessä siitä vastaa vakuutusyhtiö. Asunnon rakennusvaiheessa tekemillenne maksusuoritukselle on määrätty pakollinen pankkitakuu, jonka rakennuttaja on velvollinen ottamaan. Asunnon luovutukseen asti rakennuttajan on pidettävä rahat erillisellä pankkitilillä. Asiainhoitaja valvoo puolestanne asunnon valmistumisen vaiheita. Huomioithan asunnon ostossa asuntokaupan sivukulut, jotka ovat Costa Blancan alueella keskimäärin yhteensä noin 15%. Kulut muodostuvat 10% arvonlisäverosta, leimavero eli juridinen vahvistaminen 1,5%, sekä loput on lakimiehen palkkio, notaarin palkkio, maarekisteröintimaksu sekä sähkö- ja vesisopimukset.

Ohessa lyhyt kuvaus asunnon oston toimenpiteistä Espanjassa. Mikäli tarvitset lisää tietoa, ota rohkeasti meihin yhteyttä.

  1. Tarvitset NIE-Numeron, joka on Espanjassa myönnettävä henkilötunnus ulkomaalaisille. NIE-numeroa tarvitset monissa käytännön toimissa Espanjassa. Numero tarvitaan jo pankkitilin avaamista varten. NIE-numero anotaan poliisiviranomaiselta (Comisaria nacional), asemalla olevalta passitoimistolta saatavalla lomakkeella. Lomakkeen voi myös tulostaa netistä. Suomalainen asianhoitotoimisto hoitaa tämän tarvittaessa puolestasi.
  2. Asuntovälittäjän lisäksi tarvitset asianhoitotoimiston (lakitoimisto), joka valvoo etujasi ja auttaa kaikissa tarvittavissa asioissa. Asiainhoito toimisto auttaa teitä kaikissa asunnon oston vaiheissa. Kauttamme löytyy luotettavia Suomea puhuvia toimistoja.
  3. Tilin avaaminen pankkiin.
  4. Varauksen tekeminen välittäjä toimii kontaktinasi rakennuttajaan. Varausmaksun kohdalla mukaan tulee asiainhoitaja, joka varmistaa kaiken tapahtuvan etujenne mukaisesti.
  5. Rakennuttajan kanssa sovitaan maksuaikatauluista sekä mahdollisista muutos/lisätöistä, myös tässä asiainhoitaja toimii apunanne.
  6. Asunnon luovutusvaiheessa asuntokauppa vahvistetaan notaarilla. Asiainhoitaja hoitaa vahvistamisen puolestanne valtakirjalla.
  7. Avataan sähkö- ja vesisopimus. Asianhoitaja hoitaa myös nämä sopimukset puolestanne.
  8. Ihania päiviä uudessa kodissa auringon alla

Ota yhteyttä ja sovitaan tutustumismatka Costa Blancalle!