Alicante

Alicante

Valencian itsehallintoalueella Espanjan itärannikolla sijaitsee Alicante, joka on myös saman nimisen maakunnan pääkaupunki.  Aikaero suomeen on – 1 tunti. Alicante on Välimeren merenranta kaupunki, jonka väkiluku on yli 330 000. Alicante kuuluu rannikko alueeseen, jota kutsutaan nimellä Costa Blanca eli valkoiset rannat. Sijaintinsa ansiosta Alicante on tärkeä satamakaupunki. Alicantesta pääsee lautta yhteyksin mm. Mallorcalle ja Ibizalle. Alicantessa sijaitsee myös rautatieasema ”Alicant Terminal”, josta pääsee matkustelemaan pitkin Espanjaa.

Alicante-Elche lentokenttä sijaitsee keskustasta vain noin 10 km päässä. Lentokentältä Alicanteen pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla. Myös Alicanten kentältä auton vuokraaminen on mahdollista. Suomesta lentää Norwegian sekä Finnair suorin lennoin useita kertoja viikossa Alicanteen. Lento Helsingistä Alicanteen kestää keskimäärin 4 h 20 min. Alicantesta on myös mahdollista lentää sisäisin lennoin mm. Mallorcalle sekä ympäri Espanjaa. Sisäisten lentojen hinnat ovat hyvin edullisia.

Ilmasto Alicantessa on ympäri vuoden miellyttävä. Sää jopa keskitalvella on yleensä päivisin yli 17 astetta. Keskimäärin aurinkoisia päiviä Alicantessa on 330, aurinko paistaa siis vuodessa lähes 3000 tuntia. Valon määrä luo arjelle aurinkoiset ja valoisat puitteet. Kesäkausi Alicantessa alkaa yleensä huhtikuussa jatkuen lokakuun loppuun asti. Syyskaudella merivesi pysyy ihanan lämpöisenä. Ainostaan muutaman kuukauden talvikaudella se on alle 15 asteista. Toukokuussa saa nauttia jo yli 20 asteisesta merivedestä. Suomalaisille miellyttävä ilmasto on yksi keskeinen syy hankkia asunto Alicantesta. Alicantesta löytyy useita rantoja, lähin Playa del Postiguet lähellä keskustaa. Alicanten lähistöllä sijaitsee myös yhdeksi Espanjan parhaaksi rannaksi nimetty Playa de San Juan, jolta löytyy myös ihania ravintoloita ja leikkipaikkoja lapsille (täällä on myös Suomalaisen Lappsetin suunnittelema leikkialue).

Alicante sopii niin aktiivisesta elämästä kuin rennommasta elämästä nauttiville. Alicantesta löytyy useita perinteisiä nähtävyyksiä. Alicantessa on kolme keskeistä aluetta, joihin kannattaa tutustua vanhakaupunki, keskustan uusipuoli sekä sen edustalla sijaitseva satama-alue. Vanhastakaupungista löytyy nähtävyyksiä sekä ihania pieniä kauppoja. Suosittu nähtävyys on Santa Bárbara Castle, joka on korkea vuoren päällä oleva historiallinen linnake. Satama-alueella pääsee nauttimaan ihanasta merellisestä ympäristöstä sekä paikallisista ravintoloista. Keskustan uudelta puolelta löytyy ostospaikkoja, keskeiset rautatie sekä linja-autoasemat sekä ihania bulevardeja joissa kävellä.

Alicante on lisäksi vahva viinituottaja alue Espanjassa. Alicanten ympäristössä on viitisenkymmentä viinitilaa. Näillä alueilla tuotetaan niin punaviinejä (Garnacha, Monastrell, Tempranillo, Bobal ja Noir) että valkoviinejä (Macabeo, Planta Fina Ja verdil). Useat viinitilat ovat yleisölle avoimia ja niihin voi lähteä maistelemaan viiniä sekä nauttimaan tapaksia. Tämä jos mikä on espanjalaista nautinnon kulttuuria.

Alicante soveltuu myös aktiiviliikkujalle. Sää suosii ulkona liikkumista monessa muodossa, pyöräily, lenkkeily ja uinti. Patikointi vuoristossa on myös lähialueilla mahdollista.  Alicantesta löytyy useita kuntosaleja, joissa kuntoilla tai käydä ohjatuilla ryhmäliikunta tunneilla. Alicante on myös Golf harrastajan unelma, valittavana on useita hienoja golfkenttiä suosiollisessa ilmastossa. Myös vesiurheilun kuten surffaus, purjehtiminen sekä vesijetteily on Alicantessa suosittua.


Kohteet alueella

Ei kohteita alueella