Benidorm

Benidorm

Benidorm sijaitsee Espanjan itärannikolla Valencian itsehallintoalueella. Benidorm on suosittu matkailukohde, jonka asukasluku moninkertaistuu kesällä. Benidorm kuuluu Costa Blancan aurinkoiseen alueeseen. Benidorm on perinteinen merenranta kaupunki, jossa on helppo nauttia rennosta elämästä. Benidormiin Suomesta pääsee kätevästi suoralla lennolla Alicanteen, josta Benidormiin on 55 km matkaa. Lentokentältä pääsee kätevästi bussilla, taksilla tai vuokraamalla auton Benidormiin.

Ilmasto on Costa Blancan alueelle perinteisen aurinkoinen, keskimäärin kaupungissa sataa ainoastaan 30 päivänä koko vuodessa. Lämpimin aika ajoittuu toukokuun-lokakuun välille. Kuitenkin ympäri vuoden ilmasto on miellyttävä. Meri on kesäkauden yli 20 asteista, myös talvikaudella Suomalainen uskaltautuu hyvin uimaan.

Benidormissa on huikeat valkohiekkaiset rannat, joista voi valita itselle sopivan. Välimerenranta kaupungin Levante ranta on kaksi kilometriä pitkä sekä Poniente rauhallisempi ranta on kolmen kilometrin mittainen lapsiperheille soveltuva ranta. Rantojen tuntumassa löytyy ravintoloita, kahviloita sekä ostosmahdollisuuksia. Suosituimpien rantojen välissä sijaitsee kilometrin mittainen Mal Pas kaunis ja aktiivisen toiminnan ranta.

Benidormin erikoisuus on perinteisestä espanjalaisesta rantakaupungista poikkeava kaupunkikuva. Benidormin maisemaa hallitsee pilvenpiirtäjät. Tästä syystä Benidormia kutsutaan Espanjan Manhattaniksi. Kaupungissa on 25 pilvenpiirtäjää, kuitenkin kaupungista löytyy myös vanhakaupunki. Vanhakaupunki takaa myös perinteisemmän välimerellisen tunnelman.

Benidormin naapurikaupungit Altea ja Guadalest ovat ihania retkeilykohteita historia ja kultuurin harrastajille. Benidor on erittäin mahtava kohde aktiivista elämää haluavalle. Benidormista löytyy Espanjan suurimpia huvipuistoja sekä monipuolisia nähtävyyksiä:

  • MundoMar: Eläinpuisto, joka on suunniteltu koko perheelle. Delfiinejä, merileijonia, esityksiä sekä paljon muita elämyksiä kauniissa maisemissa.
  • Terra Mítica: Huvipuisto, joka on jaettu viiteen teema-alueeseen. Huvipuisto huikeilla maisemilla ja monipuolisilla laitteilla. Kokemus niin aikuisille kuin lapsille.
  • Aqualandia: Vesipuisto, joka on monipuolisesti suunniteltu niin perheen pienimmille kuin haastavammista vesiliukumäistä haaveileville. Benidormin aurinkoinen ilmasto tekee vesipuistokokemuksesta ainutkertaisen.
  • Balcón de Mediterráneo: Nähtävyys, josta maisemat eivät enää parane. Näköalapaikka, josta voi ihailla kaupunkia, rantoja sekä auringonlaskua.
  • La Cruz de Benidorm: Benidormin risti, joka näkyy laajasti pitkin Benidormia.
  • Benidorm Palace: Kulttuurista nauttivan kohde. Täällä voit nauttia huippuluokan Vegas tasoisista show esityksistä.
  • Algar vesiputoukset: Costa Blancan alueen kauneimpia maamerkkejä, Benidormin läheisyydessä. Upeat luonnon vesiputoukset, joilla voi viettää koko päivän auringosta nauttien.
  • El Castell de Guadalest: 20 kilometrin päässä Benidormista löytyy Historiallinen kylä, joka on rakennettu korkealle vuodelle. Maisemat turkoosille järvelle ovat henkeä salpaavat.

Aktiiviselle liikkujalle löytyy Benidormista paljon mahdollisuuksia. Golf kentät ovat laadukkaita ja hyvin arvotettuja. Välimerellinen ilmasto mahdollistaa ulkona liikkumisen niin lenkkeillen kuin pyöräillen ympäri vuoden. Kesän kuumimpaan aikaan löytyy monipuolisia ilmastoituja kuntosaleja, joista löytyy myös monipuolisia ryhmäliikunta tunteja. Meri mahdollistaa monipuolisesti aktiivista toimintaa vesiliikunnan parissa.


Kohteet alueella