Guardamar

Guardamar

Viralliselta nimeltään Guardamar del Seguran on kaupunki Costa Blancalla Alicanten maakunnassa. Guardamar on sijainniltaan loistava espanjalainen kaupunki jossa on asukkaita hieman yli 11000. Metsät ja dyynit ja rannat tekevät Guardamarista paratiisin, jossa on jokaiselle jotakin. Guardamar sijaitsee Santa Polan ja Torreviejan välissä, noin 4o minuutin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä. Myös julkinen liikenne lentokentältä toimii hyvin.

Ilmasto on Guardamarissa ihanteellinen. Aurinko paistaa vuodessa keskimäärin 330 päivää. Talvikaudellakin on Suomalaisittain suosiollinen sää. Lämpötila laskee harvemmin alle 17 asteen. Kuitenkin kuumimpaan aikaan mereltä usein käy tuuli, joka mahdollistaa ulkona miellyttävän liikkumisen.

Guardamar on kehittynyt suoraan rannan ympäristöön. Siellä on yli 12 kilometriä luonnollista rantaviivaa ja hiekkadyynejä joita paikalliset männyt reunustavat. Dyynit ovat muodostuneet aikanaanmerestä sekä läheisestä Segura-joesta tulleesta hiekasta, jota tuulet muokkasivat dyyneiksi. Nämä luonnon muokkaamat maisemat tekevät Guardamarista uniikin kohteen. Luonnonsuojelu alueet sijaitsevat Guardamarin laidalla ja niissä on mukava patikoida. Rauhalliseen kävelyyn ja pyöräilyyn löytyy Reina Sofia- ja Alfonso XIII-puistot.

Guardamar on liikkujan unelmapaikka. Pitkällä rannalla voi tehdä pitkä lenkin joko hikoillen tai vain maisemista nauttien. Vesiurheilulajeja löytyy joka lähtöön, varsinkin purjelautailu on suosittua. Guardamarista löytyy Las Rabosas urheilukeskus, jossa on monipuolisesti eri urheilulajeja. Lisäksi löytyy kunnallinen urheilukeskus, jossa on uima-altaita, koripallokentät, padel-kentät, tenniskentät ja jalkapallokenttä. Täydellinen alue aktiivi liikkujalle.

Ravintola tarjonta Gurdamarissa on monipuolinen. Rannan läheisyydestä löytyy jokaiseen makuun sopivia laadukkaita ravintoloita. Iso osa ravintoloista on huikealla merellisellä maisemalla. Hintataso on hyvin kohtuullinen, jo kymmenellä eurolla saa vatsansa täyteen.

Gurdamarissa löytyy myös paljon historiallista nähtävää mm. Castillo de Gurdamar joka on päivittäin auki. Lisäksi alueella on kauniita kirkkoja ja muita historiallisia rakennuksia.


Kohteet alueella

Ei kohteita alueella