Orihuela Costa

Orihuela Costa

Orihuela Costa on Alicanten maakunnan eteläosassa sijaitseva Orihuelan kaupunkiin kuuluva rannikko alue. Orihuelan kaupunki sijaitsee 20 kilometrin päässä rannikosta. Rannikko alue Orihuela Costa on täydellinen niille, jotka arvostavat laadukkaita kiinteistöjä, aurinkoisia rantoja sekä aktiivista elämäntapaa. Kuten muuallakin Costa Blancan alueella täällä on Välimeren ilmasto, joka mahdollistaa auringosta nauttimisen ympärivuoden. Talvikaudella joulu-maaliskuussa lämpötila harvemmin laskee päivällä alle 17 asteeseen. Aurinkoisia päiviä on keskimäärin 330 vuodessa. Aluetta ympäröivät vuodet säilyttävät meren lämmön ja estävät kylmän ilman tulon rannikkoalueelle.

Orihuela Costaan pääsee Suomesta suorin lennon useita kertoja viikossa. Alicanten lentokentälle on alle 50 km, ja matka taittuu autolla nopeasti. Myös julkisella liikenteellä linja-autolla ja taksilla pääsee kätevästi kentältä Espanjan kotiin. Norwegian, Ryanair sekä Finnair lentävät suoria lentoja Helsingistä Alicanteen.

Orihuela Costalla on useita hyvin hoidettuja sinisen lipun sertifikaatin (laadukas ranta) omaavia rantoja. Useille rannoille pääsee myös liikuntarajoitteiset ja rantojen mukavuudet on rakennettu rajoitteet huomioiden. Lapsiperheille useilta rannoilta löytyy myös aktiviteettejä lapsille. Rantaviivaa on yhteensä noin 16 km. Voit nauttia niin kävelystä rannoilla tai makoilusta auringossa välillä meressä pulahtaen. Orihuela Costalla on kaksi satamaa, joiden läheisyydessä on kahviloita. Näissä voit nauttia meren tunnelmasta.

Erityisesti Golfaajille Orihuela Costa on täydellinen oman kiinteistön hankinnan kohde. Täältä löytyy neljä 18-reikäistä golfkenttää, jotka haastavat kokeneenkin pelaajan. Villamartin Golf, Campoamor Golf, Las Ramblas Golf sekä Las Colinas Golf ovat alueen kenttiä, kuitenkin lisäksi 10 muuta kenttää löytyy 30 minuutin ajomatkan päästä Orihuela Costalta.

Orihuela Costalla sijaitsee myös Costa Blancan alueen laadukkaimpiin ostoskeskuksiin kuuluva La Zenia Boulevard. La Zenialla on 150 kauppaa ja ravintolaa, myös pysäköintialueet ovat kattavat. Jopa sesonki aikana tänne mahtuu hyvin ostoksille. Perheen pienimmille löytyy leikki puisto ja kuumana kesäpäivänä voi nauttia keskusaukion suihkulähteen virkistävistä suihkuista.

Orihuela Costalla asuu Suomalaisia jonkin verran. Alueelta löytyy myös Costa Blancan skandinaavinen koulu. Täällä on mahdollista saada suomenkielistä opetusta esikouluikäisestä kuudennen luokan eli yläasteen alkuun asti. Kouluun voi hakeutua myös lyhyemmäksi ajaksi, kuin vuodeksi.


Kohteet alueella