Santa Pola

Santa Pola

Santa-Pola on espanjalainen rannikkokaupunki Costa Blancan alueella. Santa-Pola kuuluu Valencian itsehallinto alueeseen ja sijaitsee Alicanten maakunnassa. Matkustaminen Suomesta onnistuu Norwegianin ja Finnairin suorilla lennoilla Alicanteen, josta ajaa parikymmentä minuuttia Santa-Polaan. Myös taksilla ja linja-autolla pääsee kätevästi lentokentältä Santa-Polaan. Ilmasto Santa Polassa on ihanteellinen ja aurinko paistaakin keskimäärin 330 päivää vuodessa. Lämpötila edes talvikaudella joulu-maaliskuu harvemmin laskee alle 17 asteen. Merivesikin Suomalaisittain pysyy läpi vuoden uimakelpoisena. Suolajärvien ansiosta ilmanlaatu on yleensä erittäin hyvä.

Santa-Pola on Costa Blancalle tyypillisesti rantaparatiisi, jossa on pitkiä hiekkarantoja. Monet rannoista sijaitsevat lisäksi lähellä keskustaa, joten liikkuminen Santa-Polassa onnistuu monesti myös kävellen. Rannoista Playa Levantelle on myönnetty Blue Flag-status. Santa-Pola soveltuu mainiosti myös vesiurheilun ystäville. Olosuhteet ovat ihanteelliset purjelautailuun, purjehdukseen, melontaan, laitesukellukseen sekä snorklaukseen.

Santa Polasta on lautta yhteys Tabarcan (Nueva Tabarca) kauniille saarelle. Tabarcan saari on Valencian alueen suurin saari. Saarella on useita ravintoloita, kahviloita sekä kauppoja. Saaressa on voi viettää unohtumattoman aurinkoisen päivän nauttien saaren tunnelmasta.

Santa-Polan länsipuolella on Salinas de Santa Pola, joka on luonnonsuojelualue. Santa-Polassa on myös Museo de la Salin (suolamuseo), jossa voit tutustua suolan louhintaprosessiin ja suola tehtaiden historiaan. Salinas de Santa Pola on loistava paikka patikoida ja viettää päivä luonnossa. Puiston halki kulkee useita opastettuja kävelyreittejä. Alueella pystyy tutustumaan ainutlaatuiseen kasvistoon ja eläimiin, eikä tietysti kannata unohtaa Flamingoja, joita alueella asustaa.

Santa Polan keskustassa Plaza de Glorielta löytyy 1500-luvulla rakennettu linnoitus. Linnoitus on Santa Polan maamerkki ja se on aikanaan rakennettu suojelemaan merimiehiä merirosvoilta. Nykyisin linnoituksessa toimii Museo del Mar eli merimuseo, lisäksi siellä järjestetään kulttuuri tapahtumia.

Santa Polan koillisosassa sijaitsee Faro de Santa Pola eli Santa Polan majakka, sieltä on upeat maisemat välimerelle ja lähellä sijaitsevalle Isla Tabarcalle. Faro de Santa Pola on upeassa luonnonympäristössä, jossa voi kävellen tutustua alueen luonnonympäristöön.  Santa Pola on loistava alue aktiivisesta elämästä nauttivalle.

Santa Polasta löytyy myös Pola Park huvipuisto. Siellä riittää viihdettä niin lapsille kuin aikuisille.


Kohteet alueella

Ei kohteita alueella