Torrevieja

Torrevieja

Aurinkoinen Torrevieja sijaitsee Espanjan Costa Blancalla Alicanten maakunnassa Valencian itsehallintoalueella. Torreviejaan pääsee kätevästi Alicanten lentokentältä linja-autolla, taksilla tai vuokra/omalla autolla. Matkaa Alicanten kentälle on noin 45 kilometriä. Alicanteen on lähes päivittäin suoria lentoja suomesta, Norwegian ja Finnair lentävät suorin lennoin Helsingistä.

Torrevieja on entinen kalastajakylä, joka soveltuu niin lapsiperheille kuin ikäihmisille. Torreviejassa asuu vakituisesti noin 100000 ihmistä. Nimensä Torrevieja on saanut vartiotornista ( torre ( torni) vieja (vanha)), joka on vanha 1800-luvulta peräisin oleva vahtitorni. Ilmasto Torreviejassa on Suomalaisille läpi vuoden sopiva. Talviaikanakin aurinko paistaa usein ja lämpötila pysyy yli 15 asteessa päivisin. Kesäisin kuumimpaan aikaan tuuli mereltä raikastaa ilmaa.

Torreviejasta löytyy Euroopan suurimmat suurimmat suolajärvet Las Salinas.  Suolajärvien Laguna de la Mata ja Laguna de la Torrevieja yhteydessä sijaitsee rauhoitettu kansallispuisto. Täällä voi tutkia luontoa pyöräillen tai kävellen. Torreviejan ilmasto on suolajärvien ansiosta ihanteellinen ja paikka onkin terveyskaupungin maineessa. Terveysjärjestö WHO on myös luokitellut Torreviejan alueet erääksi maailman terveellisimmäksi ilmastoalueeksi.

Useat Torreviejan rannat ovat saaneet sinisen lipun sertifikaatin. Se myönnetään rannoille, jotka ovat laadukkaita, turvallisia, ympäristöään kunnioittavia sekä tarjoavat useita palveluja käyttäjilleen. Torreviejassa sinisen lipun ovat saaneet Cabo Cervera, Cala de las Piteras, El Cura, Los loco, Los Náufragos sekä Torre la mata sur rannat. Näiden upeiden rantojen ansiosta Torrevieja on rantaelämän paratiisi. Täällä voit nauttia laasukkaista rannoista ja merellisistä aktiviteeteistä.

Torreviejassa on viikoittain markkinoita, joista voi ostaa perinteisiä paikallisia tuotteita oliiviöljyä, mausteita, leivonnaisia ja nahka tuotteita. Toki markkinoilla voi myös lounastaa tai vain nauttia markkinatunnelmasta. Torreviejassa sijaitsee myös suuri ostoskeskus Habaneras. Täältä löytää vaativampaankin makuun niin muoti- , kuin urheiluvaatteet.

Ravintoloita, kahviloita sekä baareja Torreviejasta löytyy jokaiselle. Niitä löytyy rantojen läheisyydestä, kuin keskustan ihanilta pikku kujilta. Rantabulevardi Paseo Maritimo on paikka, jossa on aina elämää. Sen läheisyydessä on myös tivolialue, joka on auki kesäkaudella.

Aktiivisesta elämästä nauttivalle Torrevieja on täydellinen kohde. Täällä on mahdollisuus niin ratsastaa, pelata padelia ja tennistä, uida, sukeltaa, kuin pelata Golfia. Alueella on myös useita kuntokeskuksia, joissa on ohjattuja ryhmäliikuntatunteja. Kävelijälle Torrevieja tarjoaa paljon mahdollisuuksia nauttia huikeista maisemista. Golf harrastajalle löytyy neljä laadukasta kenttää vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä. Torreveviejan rannoilla voi löytää rantalento pallon pelaamiseen ystäviä, lisäksi seniori ikäisille on suomenkielisiä petanki ryhmiä.


Kohteet alueella